Blog 1 haartransplantatie



beste haartransplantatie
Website Facebook Instagram Mail TikTok YouTube

BLOG haartransplantatie - informatie op een rijtje

Een hoop vragen in de wereld van haartransplantaties. Waar veel vraag is, komt veelal veel aanbod. En niet elke aanbod is hetgeen waarnaar je opzoek bent. Want iedereen wilt een betaalbare haartransplantatie, met een super goed resultaat. Bij Royal Hair Clinic ben je aan het goede adres. En daarom hebben wij over diverse onderwerpen informatie op een rijtje gezet. 

Het is goed om te kijken wat een haartransplantatie nou eigenlijk inhoudt en of het gehele traject wel bij je past. Het is namelijk niet de haartransplantatie alleen, maar het natraject is zeer belangrijk. Het zal veel tijd en energie kosten om de grafts goed te onderhouden, zodat er een goed resultaat uitkomt. Het opzoek gaan naar een goede kliniek voor je haartransplantatie zal een combinatie van factoren zijn. Resultaten van haartransplantaties welke eerder zijn behaald zouden een goede leidraad moeten zijn. Echter zit er tussen de specialisten veel kwaliteit verschil. Oftewel worden de haartransplantaties van toen ook nog door de specialisten van nu gedaan. Wij werken daarom altijd met een vast team. We zijn perfect op elkaar ingewerkt en de behandeling loopt hierdoor vloeiend en dat is ook te zien in de resultaten. Door de vele jaren ervaring in zowel binnen,- als buitenland hebben wij haartransplantaties uitgevoerd zien worden welke wij als positief hebben ervaren, maar wij hebben ook zeker de andere kant mogen ervaren. Grafts die lang uit het hoofd waren, niet hygiënische werkplekken, ondeskundigheid met slechte dichtheid of resultaten, achteraf de klant meer laten betalen voor meer grafts en zo hebben we nog tal van voorbeelden. Deze ervaringen hebben we meegenomen in het starten van onze eigen kliniek en meegenomen in onze bedrijfsvoering en dat wij deze negatieve ervaringen voorkomen in onze eigen kliniek en dit bij ons niet aan de orde is. 


Wij vinden het belangrijk om een haartransplantatie betaalbaar te houden. Wij zijn niet de haarkliniek die gebruik maakt van de hoge vraag naar goede haartransplantaties. Veel horen we van onze klanten terug, welke later bij ons op consult komen dat zij bij andere klinieken torenhoge offerte bedragen voor een haartransplantatie hebben gekregen. De prijzen voor een haartransplantatie kunnen erg uiteen lopen. Het is zeker niet zo hoe hoger het bedrag van de haartransplantatie hoe beter de behandeling is. 



Wij weten dat we bij Royal Hair Clinic zeer hoge resultaten behalen en goede voor,- en nazorg leveren. 

Het grote verschil bij onze kliniek is dat wij al jaren in de wereld van haartransplantaties werkzaam zijn en liefde voor het vak hebben en we zoveel mogelijk mensen blij willen maken en helpen met een mooie haarlijn, volle kruin of goed behaarde kruin. Laat je daarom ook niet leiden met het idee dat hoge offerte prijzen de beste haartransplantatie resultaten geeft. 


- ervaring
- hoeveel behandelingen op 1 dag
- stappenplan 


In 1 woord; ervaring. Op het internet verschijnen veel zelfbenoemde haartransplantatie specialisten of

zelfbenoemde ervaringsdeskundigen welke aangeven dat een arts een behandeling van A tot Z dient te doen. Dit is iets wat totaal niet aan de orde is. GEEN enkele haartransplantatie wordt door een arts volledig zelfstandig en dus zonder assistentie gedaan. En als dit wel het geval zou zijn, zou dit ten nadele van het proces zijn. De grafts welke geoogst zijn, dienen snel teruggeplaatst te worden. Zoals iedereen zelf kan bedenken is wanneer je alleen terugplaatst dit veel langer duurt, dan wanneer je met een team werkt. 
Daarbij zijn veel artsen welke zich "lenen" aan haartransplantatie klinieken in het verleden basisarts geweest en later aangesloten bij een kliniek. Zij voeren dan een beperkt aantal stappen uit. Dit in tegenstelling tot de hairtechnicians of de specialisten. Deze zijn veelal veel langer werkzaam in de haartransplantatie wereld en voeren veel meer handelingen en stappen zelfstandig uit.



Hierdoor hebben zij veel meer ervaring en ook snelheid wat allen ten goede komt van de haartransplantatie. Het verdoven van de zones van het hoofd, het oogsten van de grafts, het sorteren en het terugplaatsen van de grafts zijn alle stappen welke de specialisten van Royal Hair Clinic al jaren uitvoeren. De extra gespecialiseerde specialisten van ons team zijn ervaren met de Sapphire blade techniek en hebben hier zeer goede resultaten mee behaald. Hoge haardichtheid en een natuurlijke haarlijn, brug of kruin. Door de jaren ervaring en het toepassen van de techniek op de juiste manier zijn de resultaten natuurlijk en van hoge dichtheid. 

Zoals we al aangeven voert geen enkele arts de gehele haartransplantatie zelfstandig uit. Wat hij of zij ook beweerd. De ene arts is meer betrokken bij het proces dan de ander. Sommige doen dit uit overweging, omdat zij personeelskosten willen besparen en daarom een klein team houden en zelf veel doen.


Maar altijd in samenwerking met een hairtechnician. Omdat zij zelf ook weten dat het ten goede komt van de grafts om deze sneller te verwerken na oogsten, met het sorteren van de grafts en het terugplaatsen hiervan. Uiteindelijk komt het er op neer dat bij het uitvoeren van een haartransplantatie ervaring essentieel is. En dat is 1 ding wat wij binnen onze kliniek rond hebben lopen. Heel veel ervaring! 

Kort samengevat: een goede haartransplantatie wordt uitgevoerd door een ervaren specialist. Dit kan een hairtechnician zijn of een arts. Staar je dus niet blind op titel maar kijk naar de ervaring. 


Doordat wij bij Royal Hair Clinic persoonlijke aandacht hoog in het vaandel hebben staan, behandelen wij maar 1 persoon per dag. Dit in tegenstelling tot veel andere klinieken. Wij kiezen er bewust voor om 1 haartransplantatie uit te voeren per dag. Dit is de enige mogelijkheid om persoonlijke aandacht te kunnen bieden welke van hoge kwaliteit is. Door deze manier van werken. wordt bij ons de gehele
haartransplantatie door hetzelfde team uitgevoerd. De dag is al spannend genoeg voor veel mensen. Het is dan ook prettig te noemen dat je dezelfde gezichten om je heen ziet en er om deze manier een prettige en betrouwbare setting wordt gebouwd. Daarbij zorgen wij er ook voor dat wij op deze manier de grafts een korte periode aan het wachten zijn op de terugplaatsing. Bij klinieken waarbij meerdere behandelingen op een dag plaatsvinden, zit er vaak een geruime tijd tussen oogsten en het uiteindelijke terugplaatsen. Dit omdat de specialist welke de Sapphire techniek toepast veelal door 1 specialist uitgevoerd kan worden en deze ook bij andere klanten die dag moet aanbrengen. De grafts zijn dan geoogst en gesorteerd, maar je bent dan aan het wachten tot de specialist bij jou de incisies kan maken door middel van Sapphire. Al die tijd wachten de grafts op de laatste stap. Wij zorgen er voor dat dit bij ons niet aan de orde is en dit proces zo kort mogelijk is. 


  • Binnenkomst- bespreken Anamnese, tekenen behandelovereenkomst en toestemmingsverklaring, uitleg van de dag, medicatie inname (indien aan de orde) stellen van vragen
  • Aanbrengen haarlijn
  • Voor foto's maken
  • Millimeteren van het haar
  • Verdoven donorgebied
  • Oogsten grafts
  • Gelijktijdig door twee andere specialisten worden deze gesorteerd
    Dit is zeer belangrijk ivm terugplaatsen waarbij de natuurlijke haarlijn wordt nagebootst
  • Goed verzorgde lunch
  • Verdoven ontvangstgebied
  • Aanbrengen incisies dmv Sapphire blade 
  • Terugplaatsen van de grafts
  • Reinigen hoofd - ivm mogelijk bloedrestanten
  • Na foto's maken
  • Nazorg uitleg

Zodra onze specialist klaar is met het oogsten van de grafts, hebben wij een goede lunch voor je klaarstaan in de kliniek. Het donorgebied wordt dan klaargemaakt, zodat je met een gerust hart kan eten en drinken. We zorgen er zo voor dat je je goed blijft voelen en je met een goed gevulde maag klaar bent voor het laatste gedeelte van de haartransplantatie. Na de korte lunch zal de behandeling weer aanvangen. Het ontvangstgebied zal verdoofd worden en hierna wordt deze door onze specialist voorzien van incisies door middel van de Sapphire blade techniek. Hierna worden de grafts teruggeplaatst door twee andere specialisten.


Terwijl ons team zorgt voor je nieuwe haarlijn, brug of kruin kan je bij ons ontspannen televisie kijken. Je serie welke je volg op Videoland, of die nieuwe film op Netflix, kan je allemaal bij ons kijken. Discovery channel, Disney+ en noem het maar op, bij ons allemaal beschikbaar. Hoe fijn is dat, ontspannen televisie kunnen kijken zonder pijn en dat je daarna een hele nieuwe look krijgt. 
Tijdens consult horen we vaak de vraag terugkomen: "Doet het pijn?'
Een haartransplantatie doet geen pijn. Je bent goed verdoofd en zodra je iets voelt wordt er bij verdoofd. Wel kunnen de verdovingsprikjes soms als vervelend worden ervaren. Doordat wij gebruik maken van een speciaal trilapparaat ten tijde de verdoving, zorgen we ervoor dat de hersenen een soort van in de maling worden genomen en zij de pijnprikkels minder goed kunnen waarnemen. Hierdoor zal de venijnigheid van de verdoving minder aanwezig zijn. De haartransplantatie zelf is dus niet pijnlijk. Achteraf hebben mensen ook weinig tot geen pijn. Wat we veel horen is dat mensen hoofdpijn ervaren welke mede veroorzaakt zijn door de spanning welke de dag ervaren wordt. Na de haartransplantatie krijg je ook een nazorg pakket mee met daarin onder andere pijnstillers. 



"Ik was laatst op consult bij .... en ik kreeg onbeperkt aantal grafts." Als je opzoek bent naar een haartransplantatie en dit wordt tegen je gezegd of dit lees je op internet dan klinkt dat natuurlijk heel verleidelijk. Vooral als je in het informatieve traject zit ben je veelal niet op de hoogte van de nadelen van deze visie. Hoeveel grafts de haartransplantatie door het oogsten opleveren is bij een ieder verschillend. De 1 heeft een goed donorgebied, oftewel een hoge haardichtheid, groot oppervlakte en weinig tot geen schade aan het donorgebied. Maar sommige zijn niet voorzien van zo'n positief donorgebied. Hetgeen dus inhoudt er minder graft geoogst kunnen worden. Daarbij is het ook zeer af te raden. Het donorgebied is niet onbeperkt. En getransplanteerde haren komen niet meer terug. Wij zullen nooit meer dan 3000 grafts in 1 behandeling oogsten. Dit zal dan ook gebeuren bij mensen welke beschikken over een zeer goed donorgebied. Wanneer je teveel grafts weg laat halen kan dit overharvesting veroorzaken. Oftewel je krijgt kale plekken in het donorgebied. 


Dan heb je straks mooi vol haar op de eerder kalende plekken, maar dan is je donorgebied toegetakeld en niet in verhouding met je getransplanteerde haren. Dit is natuurlijk niet waarom je een haartransplantatie neemt. En dit is al helemaal niet iets wat wij willen. Hou dus goed in gedachten dat wanneer je zulke aanbiedingen gedaan worden, dit vaak niet ten goede komt voor je haren in de toekomst en of je dan wel bij zo'n haartransplantatie kliniek je haartransplantatie uit moet laten voeren. 

Een consult is altijd nodig. Deze zijn bij ons gratis. We kunnen je zo goed adviseren. Je donorgebied en ontvangstgebied beoordelen ten behoeve van de haartransplantatie. Zeer belangrijk voor het hele proces. Zo kunnen we een offerte opmaken en weet je of de prijzen voor de haartransplantatie haalbaar voor je zijn. We bekijken je haardichtheid per cm2. Als je haardichtheid bijvoorbeeld 45 cm2 is, dan zullen wij deze haardichtheid ook evenaren in de kalende delen. Zodat de ontvangstgebieden met getransplanteerde haren, gelijkend zijn aan de haren in het donorgebied. Als we dit niet doen, dan zal je altijd een verschil in de gebieden zien. Wanneer je een hogere haardichtheid zou toepassen ziet dit er onnatuurlijk uit. Maar wanneer je een lagere haardichtheid toepast, zal men een doorkijk in de haren ervaren. En dat is natuurlijk niet het effect waarvoor je een haartransplantatie gaat nemen. Daarom zijn wij ook altijd eerlijk tijdens het consult of de haartransplantatie mogelijk zou zijn in 1 behandeling om aan de wensen en onze eigen eisen te kunnen voldoen.                                                   
                                                                                                     Voorbeeld overharvesting

Wanneer wij constateren dat de behandeling niet in 1 keer het juiste resultaat oplevert, dan zullen wij dit tijdens het consult aangeven. Doordat wij een natuurlijk effect nastreven zullen wij ook altijd voor het beste resultaat gaan. Uiteindelijk moet jij tevreden zijn, maar ben je voor ons ook een visitekaartje voor de wereld. Wij werken met een korting formule op de tweede behandeling. Als je donorgebied toereikend is voor een tweede behandeling, zullen we na 12 maanden dit beoordelen. Indien dit het geval is zal er een korting van 20% gelden op de dan geldende prijs voor het benodigde en mogelijk aantal grafts. 

Dus uiteindelijk ligt het aan de grootte van je ontvangstgebied en je haardichtheid om te kunnen bepalen hoeveel grafts je nodig hebt. Wat wel fijn is om te weten, wanneer wij de offerte op bijvoorbeeld 2000 grafts hebben gezet en wij halen er uiteindelijk 2200 grafts uit, omdat je donorgebied dit goed aankon en de behandeling soepel liep, dan zullen wij deze nooit achteraf berekenen. Wij willen namelijk het beste resultaat voor jou maar ook zeker voor ons. 


Toen wij besloten om een eigen haartransplantatie kliniek te starten zaten we aan tafel en het eerste wat we zeiden: "Wij worden geen klinische afstandelijke haartransplantatie kliniek". Wij zeiden dit omdat wij heel goed hebben beseft in al die jaren hoe spannend het traject is. Bij veel mensen spookt het al jaren door het hoofd om een haartransplantatie te nemen. Maar vaak is er een stemmetje in het hoofd wat men dan weerhoudt van de daadwerkelijke stap. Jarenlang wordt internet afgestruind en vaak zijn er ook al consult geweest, maar uiteindelijk wordt de stap niet gezet en jaren verstrijken. Mede door dit hebben wij een kliniek neergezet welke niet klinisch aanvoelt. 


We hebben een huiskamersfeer gecreëerd zodat de eerste spanning er al af is. Een mooie wachtruimte met warme kleuren, mooie verlichting, planten en heerlijke banken om te zitten. We zijn super trots op de kliniek als we elke keer binnenlopen. Maar zijn nog trotser als we elke keer met een consult horen hoe mooi en fijn de kliniek aanvoelt. Wat dat betreft is onze missie geslaagd.  

Bij de eerste kennismaking voelen we vaak zweethandjes en zien we een gespannen houding. Tijdens het consult houden we een open en ontspannen gesprek en merken dat dit de spanning wegneemt. Na ons informatieve filmpje over de behandeling kunnen er vragen gesteld worden als die er nog zijn en beoordelen we het donorgebied en ontvangstgebied. Ook zal de haarlijn getekend worden. We merken doordat we zelf een ontspannen houding hebben maar voorzien zijn van veel ervaring en kennis, dit de spanning bij onze klanten wegneemt. 

Na het gesprek hebben we de offerte voor je op papier in een mooie offertemap en zullen we deze ook mailen. 






Zoekwoorden: haartransplantatie, haartransplantaties, beste haartransplantatie, beste haartransplantaties, resultaten haartransplantatie, haarlijn, FUE methode, kruin, brug, kalende haarlijn, kalende kruin, kalende brug, haaruitval, haarkliniek, haartransplantatie prijzen, haartransplantatie aanbieding, aanbieding haartransplantatie, prijzen haartransplantatie, sapphire methode, haarimplantaten, grafts, oogsten van grafts, informatie haartransplantatie, alles over haartransplantatie












































Populaire posts van deze blog

Blog 2 Waarom dit vak?